PULPĂ RUMENĂ DE MIEL

Ingrediente (10 porții)

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 linguriță cimbru uscat (± 15 ml)
  • 6 căței de usturoi
  • 3 lingurițe ulei de măsline (± 50 ml)
  • 1 pulpă de miel (aprox. 3 kg)
  • Sare și piper măcinat mare
  1. Preîncălziți cuptorul la 250°C.
  2. Nu este nevoie să curățați cartofii de coajă, puteți doar să îi spălați și să îi uscați. Puneți-i în vasul UltraPro 5,7 l, apoi presărați cimbrul. Adăugați cățeii de usturoi în coajă, turnați ulei de măsline peste ingrediente și amestecați cu ajutorul Lingurii Tekna.
  3. Asezonați pulpa de miel cu sare și piper și așezați-o peste cartofi.
  4. Acoperiți și lăsați la cuptor 50 min. Scoateți vasul UltraPro din cuptor și lăsați-l acoperit încă 15 min.

Sfat: Pentru a nu lăsa pulpa de miel să atingă interiorul vasului UltraPro, rugați măcelarul să o dezoseze. În general aveți nevoie de aproximativ 20 min. timp de gătire per 1 kg de miel, dar acest timp variază în funcție de greutatea și forma bucății de carne, dar și de preferințele dvs. 

CANNELLONI CU SPANAC

Ingrediente (6 porții)

  • 18 tuburi de cannelloni  
  • 500 ml smântână grasă
  • 75 g Parmesan ras

 UMPLUTURĂ

  • 500 g brânză ricotta
  • 200 g spanac tânăr
  • 75 g Parmesan ras
  • 75 g pesmet
  • Sare și piper

Preîncălziți cuptorul la  200°C.

În Bolul Bermuda 3 l amestecați toate ingredientele pentru umplutură, folosind Spatula de Silicon lată. 

Montați Mașina de tocat Multifuncțională cu discul cu perforații mari și tulumba de cârnați, umpleți tuburile de cannelloni cu umplutura rezultată și aranjați frumos în Ultra Pro 3,3 l.

Turnați smântâna grasă și 25 g Parmesan ras în Ibricul MicroCook 1L. Dezasamblați Mașina de tocat și curățați surplusul cu Spatula de Silicon Subțire, apoi puneți-l în Ibricul MicroCook. Acoperiți vasul cu capacul și puneți-l în cuptorul cu microunde 3 min., la 600 W.

Turnați conținutul vasului direct peste tuburile de cannelloni și presărați restul de Parmesan deasupra.

Acoperiți și băgați la cuptor 25 min. Îndepărtați capacul și mai gătiți 5 min. 

Retete Microdelicia

Omlete Clasice

Bateti oualele, apoi le turnati in Microdelicia. Acoperiti si introduceti in cuptorul cu microunde
Pentru un gust delicios, recomandam să gătiți la o putere mai mică (între 350 și 400 watt).Timpul de gătire poate diferi în funcție de puterea cuptorului cu microunde, cantitate și temperatura ouălelor.
În medie:
2 ouă = 3 min
3 ouă = 4 min
4 ouă = 5 până la 6 min
Deschideți capacul și serviți omleta imediat ce s-a racit continutul.
Fritatta normală
Tăiați bucățele 150 g de legume . Ca să fie mai apetisant alegeți legume colorate divers.
Aranjați legumele în Microdelicia.Acoperiți și gătiți pentru 4 min la 600 watt (maxim 800 watt).
Scurgeți, dacă este cazul.
Bateți 2 ouă și turnați peste legume.
Acoperiți și gătiți la o putere mica (350 watt -360 watt, maxim 400 watt). timp de 3 min.
Ridicați capacul și serviți imediat pentru a evita gătirea excesivă/supragătirea.


Omlete pentru întreaga familie cu Microdelicia

Variante:

La oualele batute puteti sa adaugati una sau mai multe variante de mai jos:

Somon afumat
1 bucată de somon afumat
15 ml carne de crab
Mărar mărunțit
Sare, piper
Praz și brânză emmentaler
25 g praz
25 g brânză emmentaler rasă
Ciuperci
100 g ciuperci albe feliate
Sare, piper
Șuncă
25 g ardei verde tăiat bucățele.
1 felie de șuncă, tăiată bucățele
Ierburi (mirodeni)
Brânză
50 g brânză rasă
Sare, piper
Bateți 3 ouă mari (ouăle să fie la temperatura camerei), cu puțină apă sau lapte, până când fac puțină spumă.
Puneți ingredientele în Microdelicia.Puneți deasupra ouăle bătute.Puneți capacul și gătiți.
Vegetariană
2 ouă
½ ceapă
¼ morcov
3 ciuperci
¼ ardei vrede sau roșu
Sare&piper
Tăiați legumele bucățele.Gătiți-le înainte în Microdelicia timp de 2 min. la o putere de 360 Watt.
Turnați ouăle bătute peste legume.Re- acoperiți și băgați la cuporul cu microunde din nou.
Italiană
2 ouă
½ roșie tăiată felii
½ de rotiță de mozzarella tăiată feliuțe
Sare și piper
Busuioc proaspăt pentru decorare.
Alternați feliile de roșii cu cele de mozzarella în Microdelicia.Puneți sare și piper.Turnați peste ele ouăle bătute.
După ce scoateți din cuptorul cu microunde, decorați omleta cu busuioc.
Mod de gătire:la microunde
Puneți capacul, timp de 5 min la 360 watt
Serviți imediat!